Wijziging spoeddienst


Jarenlang hebben de dierenartsen in Den Helder en Julianadorp, naast hun gewone fulltime werkweek, ’s avonds, ’s nachts en in het weekend zelf de diensten gedaan.

 

Doordat er een groot tekort aan dierenartsen en paraveterinairen is, terwijl de vraag naar diergeneeskundige zorg sterk is toegenomen, werd de druk op ons echter steeds hoger. Mede hierdoor heeft één van de praktijken zich zelfs zich moeten terugtrekken uit de dienstenkring, waardoor de druk op de vier overgebleven dierenartsen natuurlijk nog veel groter werd.

 

Daarom worden de diensten vanaf 2 november 2020 uitbesteed aan de spoedklinieken van Stad en Land in Alkmaar, Dierenkliniek ’t Ossehoofd in Heerhugowaard en het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) in Amsterdam.

Adressen en telefoonnummers van deze klinieken vindt u hier.

 

Spoedklinieken zijn speciaal toegerust op het behandelen van spoedgevallen, waardoor de zorg in spoedklinieken van hoog niveau is en continue bewaking van de dieren, ook 's nachts, mogelijk is.

 

Van maandag t/m donderdag kunt u bij spoed nog tot 20:00 uur terecht bij om beurten één van de praktijken in Den Helder of Julianadorp, daarna nemen de spoedklinieken de dienst over (zie spoedgevallen).

 

Klik hier voor uitgebreide uitleg over het besluit de spoeddiensten uit te besteden.