Huisdierverzekeringen


Kosten behandelingen

Veel mensen verkijken zich op de kosten van de medische behandeling, zowel van zichzelf als van hun huisdieren. Net als bij mensen kan er bij dieren steeds meer: bloedonderzoeken, echo's, gecompliceerde operaties en zelfs het maken van MRI-scan zijn geen uitzonderingen meer. Hiervoor is echter dure apparatuur nodig en een jarenlange, zware en kostbare studie van dierenarts(specialist)en.

Aan wat voor bedragen moet je nu denken?

Eet uw hond een schaaltje paaseitjes leeg in het weekend, bent u al snel tegen de € 100,- kwijt. Slikt uw kat per ongeluk een cadeaulintje in, dat vastloopt in de darm, dan kost een operatie om hem er weer uit te halen meerdere honderden euro's. En breekt uw hond zijn pootje, waaraan hij geopereerd moet worden door een orthopeed, kan dit wel € 2000,- kosten.

Waarom verzekeren

De meeste uitgaven voor een huisdier, zoals voer, vaccinaties en ontwormingen, kun je van tevoren zien aankomen en incalculeren.

Als een dier een ongeluk krijgt of ziek wordt, gebeurt dit echter helaas altijd onverwacht en ook altijd op een moment dat het financieel nét niet uitkomt.

Om te voorkomen dat u uw huisdier een medisch onderzoek of een behandeling moet onthouden vanwege de kosten, is het goed om eens na te gaan of een huisdierenverzekering iets voor u zou zijn. Als u een verzekering afsluit op het moment dat het dier nog jong is en nog weinig heeft gemankeerd, vallen de premies vaak mee en worden weinig aandoeningen uitgesloten.


De kleine lettertjes

Bij het afsluiten van een verzekering is het belangrijk om ze eerst eens goed naast elkaar te leggen. Meestal zijn er verschillende pakketten mogelijk met verschillende maximale bedragen per jaar. Ook kan het zijn dat bepaalde aandoeningen uitgesloten worden, maar vaak zijn dit nu net de dingen die nogal eens voorkomen en die een hoop geld kosten.

Het is niet mogelijk een algemeen advies te geven over welke verzekering u moet kiezen, dit is voor iedereen weer anders.

Waar u op moet letten

Het maximale bedrag per jaar: belandt uw dier bij een specialist dan is € 2000,- zó op.

Uitsluiten van heup- en elleboogaandoeningen: afhankelijk van het ras zijn dit veel voorkomende, kostbare problemen.

Dekking van vaccinaties: als u nooit naar het buitenland gaat met uw huisdier en hij gaat ook niet naar het pension, haalt u de extra kosten voor de maandelijkse premie er niet uit.

Extra pakketten voor dingen als homeopathie of chemotherapie: bent u toch niet van plan dit te gaan doen, kunt u zo'n pakket beter niet nemen.

Eigen bijdrage: hoewel bij elke verzekering in een andere vorm, is er eigenlijk altijd wel sprake van een eigen bijdrage. Kijk ook hier goed naar.Aanbieders van huisdierverzekeringen