Gebitsbehandelingen


Gezondheid

Een verzorgd, gezond gebit is erg belangrijk. De ontstekingen die ontstaan door vieze tanden en kiezen kunnen zich via het bloed verspreiden door het hele lichaam en zo belangrijke organen, zoals hart en nieren, aantasten.

Meestal blijven dieren ondanks de kiespijn gewoon dooreten en laten ze niets merken, al stinken ze vaak erg uit hun bek. Daarom is het goed om regelmatig het gebit van uw huisdier te (laten) controleren.

Tanden poetsen

Door regelmatig de tanden van uw dier te poetsen, kunt u zelf al veel problemen voorkomen of in ieder geval het ontstaan hiervan vertragen.

Het is verstandig om pups er al op jonge leeftijd aan te wennen dat zijn kiezen schoongemaakt worden. Eerst leert u hem dat hij toestaat zijn tanden te bekijken en langzaamaan bouwt u dit op naar het poetsen van de kiezen. Er zijn zelfs honden die kun tanden laten poetsen met een elektrische tandenborstel!


Controle

Omdat het zo belangrijk is voor de algehele gezondheid van het dier, wordt eigenlijk bij elk onderzoek van uw dier in de praktijk ook het gebit gecontroleerd. Ook bij het onderzoek tijdens de jaarlijkse vaccinatie is dit een belangrijk punt.

Mocht u erover twijfelen of het gebit van uw huisdier schoongemaakt moet worden, mag u altijd even binnenlopen.

De behandeling

Gebitsbehandelingen gebeuren 's morgens, op afspraak.

Het dier krijgt in uw bijzijn een narcose en zodra hij slaapt, wordt met een speciaal ultrasoon apparaat  eerst het gebit schoongemaakt en het tandsteen verwijderd. Indien nodig, worden elementen getrokken. Als als laatste wordt het gebit gepolijst.

Zodra het dier weer wakker is, bellen we u dat u hem mag komen ophalen; dit zal meestal aan het einde van de ochtend zijn.


Foto: een veertienjarige hond met gezond gebit